Antwerpse indie-liefhebbers swingen op dansfeest London Calling

Het feestconcept London Calling viert op 28 oktober het vijftigjarig bestaan van het album Sgt. Peppers Lonely hearts club band in ondergrondse discotheek Ampere

Spring jij ook op de tafel als ‘Let it happen’ van Tame Impala door de boxen knalt? Toon jij je dansmoves ‘When the sun goes down?’ en ben je de ‘Hero’ maar ‘just for one day?’ Dan zijn de London Calling feesten in Antwerpen jouw ‘Sunny afternoon’.

Organisator Olly Ameen zag, kwam en overwon de harten van Antwerpse alternatieve muziekliefhebbers. Hij startte in Londen, toerde een tijdje in de Verenigde Staten en bouwde een dansconcept uit in Zweden, Duitsland en Gent. Drie jaar geleden belandt hij in de Scheldestad en start met de feesten van London Calling. Een buitenbeentje in de Antwerpse partyscène waar funk, elektronische dancebeats en hiphop de hoofdrol spelen.

Volgens organisator Olly Ameen brengen klassiekers uit het rock-‘n-roll & indie-genre mensen bij elkaar. ‘Antwerp is hungry for alternative parties’, weet Olly en London Calling is er zo eentje. De naam verwijst naar het iconische album van Britse punkgroep The Clash, dat magazine Rolling Stone kroonde tot beste album van 1980.

 

Deze maand staat London Calling in het teken van The Beatles in de discotheek onder de treinsporen van Antwerpen-Centraal, Ampere. De aanleiding is het vijftigjarig bestaan van het Beatles-album Sgt. Pepper’s Lonely Heart Club Band. Het album won een Grammy Award, dat is als een Oscar voor films. Het is een artistiek werk waar The Beatles een experimentele kant tonen.

Beluister hier het Remastered Album:

Het album opent met ‘With a Little Help From My Friends’ en sluit af met ‘A Day in the Life’. Dat nummer zette het Britse medialandschap op stelten. De BBC vond dat het lied rechtstreeks verwijst naar drugs met het zinnetje I’d love to turn you on’ en verbood het op de openbare omroep onder het mom ‘drugsbevorderend’.

De laatste noten van ‘A Day in the Life’ zijn benoemingswaardig. Die zijn opgenomen met drie vleugelpiano’s. Volgens muziekmagazine Rolling Stone speelden John Lenon en Ringo Starr samen een E major. Ze herhaalden dit negen maal, wat het effect creëert alsof twaalf mannen een noot spelen op negen vleugelpiano’s.

Het feestconcept London Calling viert de verjaardag van het album  met: London Calling: Sgt Peppers 50th Anniversary Party. Op 28 oktober swingt Not the Beatles Live (N°1 Beatles Tribute Band van België) ondergronds in Ampere. Later op de avond soigneren Flo Windey (Stubru), Marie Monballiu (Qmusic) en Lennert Cusumano (AB) de draaitafels. Ook de vaste London Calling-dj’s ontbreken deze keer niet.

Beluister de afspeellijst met Olly’s favoriete schijven aller tijden:

Verwacht een mix meebrul-schijven van onder andere: Alt J, Arcade Fire, Blur, Joy Division, Jake Bugg, Blondie, MGMT, en veel meer. Is jouw favoriete plaat er niet bij? Niet getreurd. Verzoekjes binnen het indiegenre onthalen de DJ’s warm. ‘You have to play music for the girls and the boys will follow automatically’, grapt organisator Olly Ameen.


Voor wie nog meer wil dansen op rock’n’roll is er op twaalf oktober in Trix de zes. Een muziekwedstrijd waar het publiek mag stemmen op de volgende bands van het moment. Op 7 november kunnen Antwerpse studenten terecht in de aalmoezenier: R U Mine – Halloween edition waar muziek van The strokes, Amy Winehouse, Miles Kane door de boksen vliegt maar ook jouw verzoekjes die niet ‘clashen’ met het indiegenre. 

 


//assets.pinterest.com/js/pinit.js

 

London Calling: Sgt Peppers 50th Anniversary Party, 28 oktober
Ampere, Simonsstraat 21, 2018 Antwerpen
za 28 okt. –  7 euro earlybird

R u mine – Haloween Edition, 7 November
Aalmoezenier, aalmoezenierstraat 46/4, 2000 Antwerpen
di 7 nov. – 4 euro voor 24u /6 euro na

De zes – voorronde, 12 oktober
Trix, Noordersingel 28-30, 2140 Antwerpen
Do 12 okt. – gratis toegang

Tekst ©Hanne Wouters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s