“Facebooklikes betalen de facturen niet”

Mattias van Nimmen (26) opportunity en headhunter, zoekt manieren om efficiënt te werken: de visie van een jonge ondernemer

IMG_5066

Mattias van Nimmen, oprichter van High Potential Students heeft vanuit zijn kantoor op de zestiende verdieping een uitzicht over heel de stad.

Het avontuur van Mattias speelt zich af op een van de vijfentwintig verdiepingen van de Boerentoren in Antwerpen. Twee jaar geleden startte hij de start-up High Potential Students (HPS). Sindsdien ontwikkelt hij zich tot een ondernemer. Hij komt in contact met twintigers vol ambitie en helpt hen aan een job. Enkele tips & tricks van Mattias.


Tijdens de zoektocht naar een studentenjob kwam Mattias op het idee om High Potential Students (HPS) op te richten. HPS is een start-up die studenten aan een job in hun studieveld helpt. Een win-win want de studenten doen relevante werkervaring op en werkgevers komen in contact met het talent van morgen. Sinds hij een eigen bedrijf oprichtte, ging het in een stroomversnelling en ruilde hij zijn tweede studie in voor een fulltime job als headhunter.

Samen sterk

Het oprichten van High Potential Students deed Mattias met de hulp van Start it@KBC maar voor de rest stond hij er alleen voor. Solo-ondernemen doet hij nooit meer, zegt Mattias, “Wanneer het succesvol is staat iedereen mee te klinken, maar op de momenten dat het moeilijker gaat, kan je op niemand terugvallen.”

Nadat hij twee jaar aan het hoofd van HPS stond, is zijn visie veranderd. “In de startblokken wou ik bewijzen dat ik het alleen kon. Nu doe ik me voor als verantwoordelijke van de sfeer en gezelligheid.” Volgens hem is het een kracht om mensen bij elkaar te brengen die samen iets kunnen betekenen. “Zonder dat je die pluimen op jouw hoed moet steken”, zegt Mattias.

“Er moeten geen miljoenen op tafel liggen om iets te verwezenlijken”

Mattias probeert het beste naar boven te brengen in zichzelf en de mensen rondom zich. “In de start-upcultuur valt op dat mensen enorm veel potentieel hebben. Iets waar grote bedrijven van kunnen leren”, vindt Mattias. “Er moeten geen miljoenen op tafel liggen om iets te verwezenlijken. Een paar competente werknemers kunnen veel bereiken zonder een groot budget. Daarnaast vind ik niet dat mensen zich elke dag honderd procent moeten geven. Maar wanneer er deuren opengaan is het tijd om je beste beentje voor te zetten.”

IMG_6198

“Work smart, play harder”

Op zijn LinkedInprofiel prijkt het motto – Still seeking to make life easier everyday – een zin die hem op het lijf geschreven staat. “Een goede combinatie tussen werk en ontspanning is noodzakelijk”, zegt Mattias. “Ik denk veel na over efficiëntie. Als ik twee keer hetzelfde moet uitleggen aan iemand, verlies ik op professioneel vlak vijf minuten. Dan kan ik beter een tekst schrijven of een YouTube-filmpje maken.” Een inspiratiebron voor Mattias is het boek van Timothy Ferriss ‘The 4-hour work week’.

“Met het mailingprogramma Mixmax kan ik een e-mail schrijven op een weekdag en laten verzenden op zondagavond.”

Efficiënt werken zit in de details. Een tip van Mattias: “een e-mail stuur je best op zondagavond. Zo staat die maandagochtend in de inbox bovenaan en krijg je sneller antwoord.” Door de digitalisering is een maximale optimalisatie mogelijk waardoor er tijd vrijkomt voor andere dingen, merkt Mattias op. “Met het mailingprogramma Mixmax kan ik een e-mail schrijven op een weekdag en laten verzenden op zondagavond.”

IMG_6163

Ook de aanpak van professionele relaties veranderde. “Als jong manneke was ik heel voorzichtig”, zegt Mattias. “Vroeger zou ik heel proactief en voorzichtig zeggen dat het anders moet.” Nu zegt hij waar het op staat. “En dan zoeken we samen een manier om het beter te doen. Maar alhoewel dat ik er niet veel eieren onderleg, verschuil ik me nog graag achter het feit dat ik nog steeds een jong manneke ben”, lacht Mattias. “Dat nog niet zoveel weet”, voegt hij toe.

De twintigers van vandaag

“De sollicitanten willen veel tijd vrijmaken voor vrienden en familie.” Een goed gegeven, vindt Mattias. “Het is een foute interpretatie dat je veel en hard moet werken om iets gedaan te krijgen. Ik ben een voorstander van prestatiegericht werken. Als het werk in vier uur op een dag klaar kan zijn, waarom dan acht uur werken per dag?” Een klimaat dat moet veranderen volgens Mattias.

IMG_6187

Hij ziet veel ambitie bij de generatie twintigers maar is daarnaast ook bezorgd. “Ik dacht dat een generatie die vanuit de Maxicosi met een Ipad speelt ook digitaal goed is. Dit is niet altijd het geval en wordt wel verwacht in onze maatschappij.” Hij geeft ook de tip om na een sollicitatiegesprek te vragen waar de lege koffiekop moet staan. “Dat is een indicatie voor initiatief en verantwoordelijkheidszin.”

Duurzaam naar de toekomst

Mattias en zijn team koppelden meer dan tachtig studenten aan een werkgever. De Facebookpagina van HPS telt meer dan 1700 likes. Maar likes zijn niet altijd een indicatie voor succes zegt Mattias. “Facebooklikes betalen de facturen niet. Een bedrijf kan nog zo populair zijn, 5000 likes op Facebook hebben en de pers halen, wat telt op het einde van de rit is een goed product dat hoog door de markt gevalideerd wordt. En dat vind ik een nadeel aan de start-ups, veel mensen met innovatieve ideeën beginnen eraan en winst maken is een zorg voor later. Terwijl omzet en gelukkige klanten het belangrijkste zijn voor een duurzame onderneming.”

“’De voornaamste drijfveer in mijn leven is een opportuniteit voor mezelf en zeker ook voor anderen zoeken.”

Het volgende project van Mattias focust op het aanreiken van tools om andere bedrijven efficiënt en duurzaam te laten ondernemen. “Samen met mijn businesspartner in crime ga ik de start-up-mentaliteit in traditionele industrieën implementeren. Hiervoor groeperen en optimaliseren we KMO’s door met een creatieve blik te kijken hoe er efficiënter geproduceerd kan worden.” Iets waar hij enorm naar uitkijkt. “’De voornaamste drijfveer in mijn leven is een opportuniteit voor mezelf en zeker ook voor anderen zoeken.”

-HWA

November 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s